Nico si Vlad Mirita au luat cel mai mare punctaj in prima semifinala nationala a Eurovision
Data 11/02/2008 00:13  Autor polistu  Accesari 898  Limba Global

Nico si Vlad Mirita au luat cel mai mare punctaj in prima semifinala nationala a Eurovisioneuro_vis.jpgPiesa "Pe-o margine de lume", interpretată de Nico şi Vlad Miriţă şi compusă de Andrei Tudor, a luat cel mai mare punctaj, 284 de puncte, în prima semifinală a selecţiei naţionale Eurovision, difuzată în direct, aseara, la TVR 1.

Miriţă a declarat, după terminarea show-ului, că a fost foarte greu să ajungă la Eurovision, cu atât mai mult cu cât piesa a fost respinsă în 2007 la festivalul de la Mamaia. "Îi mulţumim lui Mădălin Voicu pentru că ne-a refuzat piesa (la Mamaia - n.r.) pentru că aşa am ajuns aici", a spus cântăreţul.


Alte cinci piese s-au calificat în finala naţională, dintre cele 12 melodii intrate în concurs în prima semifinală. Merge mai departe şi Simona Nae, cu piesa "The Key of Life", compusă de Dinu Maxer, dar şi câştigătorul primei ediţii a concursului Megastar, Cătălin Josan, cu piesa compusă de Marius Moga "When We're Together". Josan a spus că a avut emoţii foarte mari pe scenă şi la un moment dat i s-a părut că uitase textul piesei.


Printre finalişti se numără şi reprezentanta Suediei, LaGaylia Frazier, cu piesa "Dr. Frankestein", compusă de Henrik Wikström. Cântăreaţa s-a declarat încântată de experienţa românească şi a povestit că, cu o zi înaintea semifinalei, una dintre componentele trupei de backing vocals a renunţat la proiect, iar o cântăreaţă din România s-a oferit să-i ia locul pe scenă. "E o mică poveste de succes", a spus Frazier, care a adăugat că aşteptarea rezultatelor votului în "camera verde" din sediul TVR a echivalat cu "un atac de cord".


Ultima piesă care a trecut de prima semifinală este "Love Is All I Need", compusă de Norbert Kovacs şi interpretată de trupa Tabasco.


Câştigătorii semifinalei de sâmbătă seara au fost aleşi prin votul publicului şi prin cel al juriului, din care au făcut parte, printre alţii, Mădălin Voicu, secretar al Comisiei pentru cultură al Camerei Deputaţilor, cântăreaţa Dida Drăgan, membră în Consiliul de administraţie al TVR, şi Victor Socaciu, membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România.


În cea de-a doua semifinală, din 16 februarie, vor fi alese încă şase piese ce vor intra, alături de cele şase selectate deja, în finala naţională din 23 februarie. Doi dintre cântăreţii care au deja melodii calificate, Nico şi Cătălin, au piese şi în cea de-a doua semifinală. Josan a spus că ambele piese îi plac foarte mult şi că va fi decizia juriului dacă şi cealaltă, "Run Away", va ajunge în finală.


Pe 23 februarie va fi desemnată piesa care va reprezenta România la Belgrad, în semifinala internaţională Eurovision din 20 mai. Reprezentanţii României se vor înfrunta cu muzicieni din alte 18 ţări, printre care Finlanda, Grecia, Irlanda, Israel, Polonia, Bosnia şi Herţegovina, Estonia, Olanda, Moldova, Azerbaijan sau Rusia.


Pentru prima dată în istoria Eurovision, vor fi două semifinale internaţionale, iar în cea de-a doua, din 22 mai, vor concura alte 19 ţări, printre care Croaţia, Danemarca, Bulgaria, Portugalia, Ucraina, Elveţia, Macedonia, Islanda, Cipru, Letonia, Belarus sau Ungaria.


Finala internaţională va avea loc tot la Belgrad, pe 24 mai.


Anul trecut, România a fost reprezentată în finala internaţională de trupa Todomondo, cu piesa "Liubi, Liubi, I Love You", şi s-a clasat pe locul 13.


Sursa: ROL.ro
Nu este nici un comentariu.