Moderatori: Moderators
Forum Alimentari RSSReply
Ziua Nationala a Romaniei în comunitatile de romani din Spania
AutorDescriere extinsa:
Admin
Administrator
Avatar

Posturi: 678
Contributii: 274

Sex: _MALE_
Online: Nu
Data: 27/11/2009 16:01
Ziua Nationala a Romaniei în comunitatile de romani din Spania
#post3372
Ziua Naţională a României în comunităţile de români din Spania


Institutul Cultural Român, prin Direcţia Români din Afara Ţării, în parteneriat cu Asociaţia Hispano-Română „România” din Madrid organizează Ziua Naţională a României în comunităţile de români din Spania. Evenimentele se vor desfăşura la Alcala de Henares, în data de 28 noiembrie 2009 şi în oraşul Coslada, pe data de 1 decembrie 2009.

Programul din cele două locaţii constă într-un spectacolul de muzică şi dansuri populare susţinut de Ansamblul folcloric „Dor Transilvan”, din Cluj-Napoca şi expoziţia de fotografie „Urşi şi alte măşti“ a artistului Dragoş Lumpan, care cuprinde fotografii despre obiceiurile şi tradiţiile româneşti de Anul nou.

Ansamblul folcloric „Dor Transilvan” s-a înfiinţat în anul 1949 şi susţine anual aproximativ 100 de spectacole folclorice în ţară si în străinătate.
În Alcala de Henares (localitate aflată la 25 km de Madrid ) şi în împrejurimi locuiesc peste 100.000 de români, iar în Coslada (localitate aflată la 10 km de Madrid) şi împrejurimi locuiesc aproximativ 50.000 de români.

Rares CRISTEA - Agregado de prensa
Instituto Cultural Rumano de Madrid
Tel: 667.599.309
rares.cristea@icr.ro
rares.cristea@yahoo.es
Portalul Romanului adevarat !!!! www.strainatate.org
Delete Edit Quote
 
Reply